Leta i den här bloggen

fredag 20 juli 2012

Bourne åter i sommar



Mina absoluta favoritfilmer är Bourne-trilogin. Det kan man ju tycka vad man vill om, men så är det. I sommar kommer en fjärde film med en ny Bourne: Jeremy Renner. Jag gillar honom som skådis och hoppas verkligen att filmen levererar också. Trailern är lovande så jag håller tummarna.


// Anna

onsdag 18 juli 2012

Petter - Måste Vidare



Jag har aldrig varit ett stort fan av Petter. Ej heller av surfing. Men jag har fastnat för denna låt. Videon är dessutom snygg. Ta dig en titt.


// Anna

söndag 8 juli 2012

Ny tidning


Hemma igen från klättersemestern och med ett snabbare bredband. Nya numret av Ingenjören har kommit och jag tänkte passa på att visa några jobb ur den. Ett av de jobb jag gjorde var att få åka upp till Markbygden och träffa människor i Långträsk som på ett eller annat sätt berörs av de vindkraftsplaner som finns där. Men som har gått i stå och nu väntar bygden på besked om hur det ska bli. Ska det bli fler vindkraftverk, än de nuvarande 12, eller ska hela vindkraftsparken bli stillastående? Det var oerhört roligt att få komma upp dit och prata med de människor som bor där.
Jag borde egentligen berätta mer om jobben men är så himla trött efter en segdragen bilresa från Bohuslän, så bilderna får tala för sig själva. Extra roligt var att Linus hjälpte oss med ett jobb om algoritmer. Och gjorde det så himla bra. Ett av de uppslagen finns att se längre ner. Och så Ola Carlson som stod för layouten. Som vanligt mycket snyggt!

// Anna

Intervjun i detta nummer och omslag blev på Christina Andersson
Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Ett av mötena. Foto: Anna Simonsson


Foto: Linus Meyer
Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson


tisdag 3 juli 2012

Regnperiod

Just nu skriver jag inte så mycket om foto. Det blir mest klättring. Men så får det vara. Fotot finns hela tiden där men får ta en liten paus nu under sommaren. Är ju mest ledig och har inget fotoprojekt på gång för tillfället, utan fokuserar mest på att klättra och att vara just ledig.
Trots smhi:s relativt fina väderprognoser så har det ändå varit en hel del regn de senaste dagarna. Till mitt förtret. Jag tycker inte om att sitta inomhus och vänta på att det ska spricka upp så man kan sticka ut till någon led eller åka ut och fiska. Jag vill komma igång rätt snabbt och hitta på något. Igår var det mulet - men skulle inte bli något regn. Vi begav oss till en, för oss, ny klippa: Tåsteröds Vatten. På vägen dit började regnet ösa ner och jag blev så himla irriterad. Sen slutade det och vi beslöt oss för att ta oss genom den djungel av gräs, buskar, gyttjediken och fästingar som var mellan bilen och berget. Jag svor en del på vägen dit när mina för dagen valda gympadojjor blev helt plaskvåta. Men väl framme såg vi en jättefin klippa med väldigt vackra sprickor. Klart värt att gå den 10 minuters blöta stigen.
Jag klättrade Nixten. En superfin, klassisk bohusdieder på 20 meter. Gradering 6. Man fick trixa en del med fotplaceringen och det var inte helt självklart var man skulle sätta fötterna. En hel del stämklättring som jag i och för sig tycker väldigt mycket om, men ack så nervöst. Första försöket hängde jag två gånger och tänkte banga ett andra försök. Men Linus peppade på och jag insåg att här fanns ingen återvändo. Glad att jag inte backade ur för på andra försöket satte jag den! Vilken pump jag fick i underarmarna men blev så sjukt glad när jag klarade den! Speciellt ett parti innan en hylla som är extra knepigt. Där kom jag upp på ren och skär vilja.
Det blev en väldigt fin dag trots seg regnstart. På vägen hem stannade vi till vid Bärfendals hembygdsgård som firade Bärfendalsveckan. Mycket mysigt fika och loppis. Gjorde en del fina fynd. På kvällen blev vi bjudna på grillning och grymt god jordgubbstårta av Jenny, Johan och deras två kompisar som var på besök. Gick till sängs mycket nöjd.


// Anna


Nixten som var SÅ fin.

Lunch med grymt duktiga Johan och Jenny som vi klättrar med