Leta i den här bloggen

måndag 19 augusti 2013

Bombay Beach




Se denna dokumentär!


Om några människor som bor vid Bombay Beach. Ett av Kaliforniens fattigaste områden. Otroligt gripande.

// Anna

fredag 16 augusti 2013

I gång

Fredag. 
Efter en fin, egentligen riktig första, jobbvecka. 
Det är först denna vecka som jag känner att saker och ting har börjat dra igång. En del jobb har rullat in och jag har också fått en hel del gjort.
Igår var jag till exempel och fotade ett kommande omslag på Årstafältet. Vi hade stämt träff runt 19 och vädret var bara så himla perfekt! Jag blir så glad när människor går med på att forsla sig än hit och än dit och utanför arbetstid, för att jag ska få det bästa ljuset och den finaste platsen. Eftersom vi bara bor 2 km från fältet så cyklade jag dit med stativet stödjandes i cykelkorgen och med kamerautrustningen på ryggen. Kändes sjukt mysigt. Jag tycker väldigt mycket om att jobba i min närmiljö när jag tar porträtt. Det finns så himla mycket fina platser om man bara kollar lite extra runt omkring sig. Platser som man annars bara går förbi utan att tänka så speciellt mycket på dem.
På den tiden vi bodde i Hjorthagen återkom jag ofta till de då, väldigt fina, ruffiga områdena i Frihamnen och i Värtahamnen. Har inte varit där på några år, men jag befarar att mycket är borta nu. Att det ska byggas nytt och fräscht. Som på så många andra ställen.

Bilden är från ett av ställena jag fotade på igår. Samt en gammal goding från förr.
Nu helg.

// Anna

Bild på hur det blev med personen här kommer längre fram

Apropå att ställa upp: musikern Jonas Knutson i en av sjöarna som finns på vårt landställe. Bilden är tagen i samband med att jag tog bilder till hans skiva Blåslåtar som kom ut 2010.

onsdag 14 augusti 2013

Fotografiska


Idag tog jag mig en ledig dag och gick till Fotografiska tillsammans med min mamma och Sigge. Först lite lunch (som jag alltid hoppas ska vara godare än den är. Men nej! Efter ungefär 5 ät-tillfällen har jag bestämt mig. Hädanefter ska jag bara fika på Fotografiska).
Sedan utställning.

Helmut Newton och Håkan Elofsson är några utav dem som hänger sina verk på Fotografiska denna gång. Jag inser självklart Helmut Newtons nyskapande sätt att ta bilder på, på den tiden det begav sig, och jag kan självklart även skönja hans skicklighet på de mer nytagna bilderna. Men hans foton berör mig inte. Saknade dock några utav hans porträtt. Bland andra dessa:





Sigge tyckte däremot att det var mycket spännande! Han kröp runt som en skottspole i hela utställningslokalen och blev helt andfådd av allt krypande och allt spännande ljus och alla konstiga bilder. Sen slocknade han rätt så snabbt när vi väl kom ut.
Trots att muséet denna gång lämnade mig rätt så oberörd var det en fin stund med min kära mamma och Sigge.
Imorgon bitti blir det besök hos naprapaten, sdan jobb i lokalen och på kvällen fotografering. Kommer bli en fin dag det med.

// Anna

Mamma spanar in bilder

Sigge interagerar med Leni Riefenstahl




måndag 12 augusti 2013

CD-släpp

Genom åren har jag gjort en del CD-omslag. Bland annat för Louise Hoffsten och Sulo. Får visa några utav dem lite längre fram. I förra veckan damp det senaste ner i brevlådan. Gruppen heter Ellika Solo Rafael. En mycket spännande och oerhört duktig trio. Att få träffa och fotografera dem var mycket inspirerande. Jag fotograferade dem på en av mina favoritplatser. Under en bro lite utanför stan. Det finns några ställen som jag ofta återkommer till. Detta är ett utav dessa ställen. Men nu känner jag att jag har varit där så det räcker för ett tag. Även om jag skulle kunna tänka mig att ta porträtt där hur mycket som helst. Måste dock hejda mig för variationens skull.....
Superduktiga Jon Edergren och Lina Åberg står för designen.

// Anna




måndag 5 augusti 2013

Tillbaka

Idag är första arbetsdagen sedan jag gick på mammaledighet. Ungefär 10 månader sedan. Kändes mycket konstigt att åka till kontoret och lämna hus, man och barn bakom mig. Det var även första dagen, efter sommarlovet, på förskolan för äldsta sonen. Jag följde honom dit innan jag åkte vidare till kontoret.
Alla fröknar och barn hade ännu inte kommit tillbaka och det kändes lite vemodigt att lämna honom, även om han var glad. Som att sommaren nu var slut. Fast jag vet ju att den inte är det, men känslan av att något var över kom till mig.
Jag blev lite melankolisk så var tvungen att tröstköpa lite godis, när jag handlade min lunch. Godis som jag raskt åt upp.


Sedan in genom dörrarna och upp med hissen. Var väldigt nervös att jag skulle glömma koden och att larmet skulle utbryta, så jag sa den tyst för mig själv,  hela vägen upp till fjärde våningen.


Allt gick dock bra men inte en endaste själ hade kommit tillbaka. Hade hoppats på lite sällskap. Åtminstone till lunch. Men denna dag får bli en dag då jag fixar och donar på kontoret i stillhet och lyssnar på radio. En komma-igång-dag, med en massa sommarpratare i högtalarna.

Det är alltid speciellt att komma tillbaka efter en lång ledighet. Jag drabbas ofta av stark nervositet och en massa knäppa tankar om misslyckanden. Men någonstans inne i mig vet jag ju att det kommer ordna sig. Fast de känslorna av rädsla är kanske bra på något sätt. Gör att man skärper till sig och blir lite mer alert. Dock ogillar jag skarpt att ligga vaken och inte kunna somna, klockan halv tre på natten. Speciellt när alla andra sover inklusive minsta sonen som annars har för ovana att vakna i tid och otid. 

Hittills har jag ordnat med lite papper, ringt min revisor, beställt ny hårddisk och nu är det snart dags för lunch. Sen blir det lite telefon och bokning av fotografering och kanske hinner jag också sticka ut till Nacka och lämna in en affisch för inramning. Vi får se. Lite pyssel helt enkelt. Jag avslutar med bilder från det senaste jobbet jag gjorde för Sonic. Artisten heter Kaah.

// Anna

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson