Leta i den här bloggen

måndag 19 maj 2014

Sverigeresa

Nu befinner jag mig i Lysekil. Kom hit lite efter 19. Sjukt trött efter en seg bilfärd och intensivt jobb i Stockholm på förmiddagen. Har åkt hit många gånger för att klättra, och då med barn, så denna gång gick det ju lite snabbare när man inte behöver göra en massa långstopp hela tiden. Men attan vad seg denna väg är. Egentligen är den väldigt fin, men så många 70-sträckor så det tar helt lång tid. Ofta när jag kör långt själv så tar jag mig aldrig tid att verkligen göra pauser. Det blir mest snabba "in-ut"- stopp på olika mackar för att gå på toaletten, fylla på vattenflaskan och köpa godis.
Så fort jag checkat in på hotellet stack jag ut på en liten springtur för att få tillbaka sinnena och ge kroppen lite rörelse och syre. Passade även på att reka lite också inför fotograferingen imorgon. Det är speciellt att vara på ett ställe som jag bara har varit på om somrarna och då med man och barn. Lite vemodigt. Ser framemot att komma hit i år igen och klättra. Det är snart…. Härligt.
Nu ska jag jobba lite och sen sova.

// Anna

Mitt hotellrum. Självklart står TV:n på. Eftersom vi inte har någon TV hemma känns det otroligt exotiskt att helt plötsligt ha detta fenomen mitt framför ögonen. Kan inte låta bli att ha den på non-stop.

fredag 16 maj 2014

Omslag

Jag har varit sjukt dålig på att blogga den senaste tiden. Hoppas det blir ändring på det. Men det är väl så det är ibland, det går i perioder. 
Nu laddar jag lite inför en Ingenjören-resa till Västkusten som jag ska göra i början på nästa vecka och träffa nästa nummers stora intervju. Har lite tankar på hur jag sa fotografera det porträttet men man vet aldrig hur det blir innan man väl kommer på plats. Jag försöker skissa och fundera och förbereda så mycket jag kan inför varje jobb, men hur mycket förberedelser som än görs vet man aldrig hur det kommer att bli förrän man väl står där med personen framför sig. Så förberedelser och kunskapen att ställa om sig är väl viktiga grejer att kunna i detta jobb. Inte alltid så lätt men man lär sig med tiden. Tror jag iallafall. Eller rättare sagt, man vänjer sig…. Roligt ska det bli iallafall.

Här kommer ett annat omslag jag tog till Hotellrevyn för några månader sedan.

// Anna


tisdag 13 maj 2014

Grill

Snygg reklamfilm om grill. Rolig idé. Blir sugen på att grilla.
Hade premiär redan andra januari.

film

// Linus

måndag 12 maj 2014

Workshop på JMK

 Sitter och väljer bilder, plitar ner anteckningar och får det hela till slut att bli en helhet. Imorgon håller jag tre timmar föreläsning på JMK om bildjournalistik / hur det är att jobba som fotograf och hur jag jobbar. Tre timmar är länge att snacka men jag höll föreläsningen förra året och fick högsta betyg av eleverna. Kul men det blir lite nervöst, måste ju hålla en lika bra detta år.
I slutet på föreläsningen får eleverna en uppgift som sedan redovisas och bedöms av mig drygt en vecka senare.
Detta ska bli otroligt skoj. Ska försöka hålla lite fler worshops och undervisningar här framöver.

Här är lite av de bilder jag visar

// Linus






onsdag 7 maj 2014

Rachel Molin

Gjorde ett reportage om skådespelaren Rachel Molin för ett tag sedan. Har träffat henne förut. Otroligt skön människa med mycket värme. Blir imponerad hur otroligt hårt många skådespelare jobbar.

// Linus




tisdag 6 maj 2014

Slomo

Stoppa ekorrhjulet för en sekund eller två. Tänk efter vad du sysslar med. Klicka på länken nedan så ser du en skön snubbe som har satt tvärstopp på ekorrhjulet.

film

Ha det gött // Linus