Leta i den här bloggen

onsdag 25 februari 2015

Tvål

Idag köpte jag en tvål som luktar kokos. Ovanligt val för att vara mig, som mest gillar gurka etc. Dock överraskande härlig!
Bildens tema är också tvål. Ett jobb för Byggnadsarbetaren för längesen som handlade om vilken tvål som var bäst att tvätta byggskitiga händer med.

// Anna


tisdag 24 februari 2015

mera mera mera ingenjören

Ännu ett nummer av Ingenjören har kommit. I detta nummer hade jag åkt till Boston tillsammans med Karin Virgin och träffa Christopher Ahlberg som är grundare av Recorded Future. Läs mer om honom i artikeln som Karin har skrivit här. Boston var väldigt kallt när vi var där. Men jag hade tur med vädret ändå. De dagar som jag skulle fotografera var det sol, sen molnigt men framför allt uppehåll. Eftersom jag fotograferar väldigt många porträtt ute är jag väldigt beroende av att det inte 'r för kallt eller spöregnar. Jag bryr mig egentligen inte så mycket, men det kan vara svårt att få den man ska fotografera supertaggad på att posera hit och dit i mer än tio minuter under svåra väderförhållanden. Boston var som sagt lite väl kallt för denna typ av seans, men Christopher var tålig - om än lite stressad - och jag hade klätt mig varmt så det löste sig hyfsat ändå.

Jag har även åkt till Linköping och träffat Carina Höglund. Läs mer om henne här. Text skriven av Sture Henckel.

Nu ska jag jobba vidare på min hemsida som jag hoppas att jag snart kan lägga ut.

// Anna





Svårtfotat jobb. Men roligt. Och framför allt två otroligt roliga och trevliga kvinnor! Dagen förgylldes även av att jag fick äta köttbuffé till lunch på restaurangen som låg vägg i vägg. Antalet kvinnliga gäster kunde räknas på ena handens fem fingrar den dagen.






Och så mötet som vi har i Guiden, längst bak i tidningen i varje nummer.

fredag 20 februari 2015

Första gången

Jag har haft glädjen att få jobba för Tidningen Arkitektur en gång förut, men i senaste numret är det är första gången som jag har tagit deras omslag! Och himmel vad snyggt det blev - om jag får säga det själv. Mycket tack vare den duktiga formgivaren Tobias Berving och tidningens stilrena och träffsäkra layout!
Bilden är tagen hemma hos arkitekten Karin Matz och i hennes lägenhet på Söder som hon har formgivit själv. 
Köp senaste numret och spana in mer i detalj!

// Anna





fredag 6 februari 2015

Sonic

En av de äldsta kunderna jag har är tidningen Sonic. Jag tog kontakt med tidningen för flera år sedan, 2004 tror jag att det var - attan vad tiden går, och fick ett snabbt jobb på den norska popsångerskan Annie. Efter det fick jag ett jobb till och ett jobb till. Och så rullade det på.
Sonic, med chefredaktören Pierre Hellqvist, är alltid så underbart rolig och inspirerande att jobba för. Jag har fått möjligheten att träffa så många duktiga och intressanta artister genom dem. Bland andra: The Ark - som jag hängde med en hel dag i deras studio i Malmö.
Frida Hyvönen - som jag fick komma hem till och porträttera i flera timmar och lyssna på outgivet material.
The Knife - som jag tog till Fjärilshuset vid Haga och fick se hur de såg ut bakom sina, då aktuella, fågelliknande masker.
Lars Winnerbäck - som jag körde omkring med i drygt tre timmar, tillsammans med journalisten Jan Gradvall, i Lars Winnerbäcks hemstad Linköping och fotograferade honom på olika ställen.
Håkan Hellström, Titiyo, The Bear Quartet, Ane brun, Nina Persson m.fl.
Alltid mycket med tid och alltid vänligt inställda artister.
Jag har fått fria händer och känt att tidningen har litat och litar på mitt bildspråk. Något som har varit oerhört utvecklande, roligt och givande.

Till detta nummer har jag fått träffa begåvade Sabina Ddumba. Bilderna tog jag utanför Centralbadet.

Gå nu och köp Sveriges bästa musiktidning och läs artikeln i sin helhet, skriven av Marimba Roney.

// Anna




onsdag 4 februari 2015

reprovecka och ett djuriskt porträtt

På fredag skickas Ingenjören till tryckeriet och därför är detta reprovecka för mig. Sitter och ställer bilder, cmykar, skärper etc. Blir mycket radio då. Och väldigt mycket P3 dokumentär.   Hörde alldeles nyss en där en väldans massa satanister var inblandade. Ruskigt som sjutton.
När repron är gjord ska jag sätta en deadline på mig själv och färdigställa min nya hemsida. Den har legat på 2att göra"-listan tillräckligt länge nu. egentligen är det inte så mycket kvar att göra, lite smådetaljer och några fler bildval men det har kommit saker i vägen hela tiden.

Några utav de bilder jag tänkte visa där är detta möte som jag hade med Ana Wahlström (Jonas Wahlströms dotter) på Skansen innan jul. Jag blev mycket imponerad hur avslappnad hon var inför alla dessa spindlar, apor och ormar. Visserligen tillhör de hennes jobb, men ändå. Jag trodde inte att jag var så rädd för dessa krälande kreatur (ej aporna då såklart) men när hon frågade om jag ville hålla i en orm och klappa på en stor spindel frös jag lite till is och blev helt stel. Jag kunde bara inte förmå mig. Jag tror att hon tyckte att jag var lite sjåpig men det gick liksom bara inte. Att ha de nära mig - inga problem - så länge Ana var i närheten. Men att komma i närkontakt - nej tack säger jag.

// Anna






tisdag 3 februari 2015

Branta berg och och klättring med SBO

Spana in det senaste numret av tidningen Outside.  Sju sidor text och bild av mig om svenska bergsguidesutbildningen. En unik inblick i denna hårda utbildning. Spring till närmsta butik och köp. Det finns några ex kvar.

Check out the latest issue of Outside magazine. Seven pages of photos and story by me Linus Meyer.

Thanks to: 
Mike Wright
Anders Swensson
Alexis Mallon
Morgan Salén
Magnus Eriksson
Tobias Granath
Andreas Fransson
Sami Modenius
Oscar Wahlund
Carl-Henrik Toll
Eva Eskilsson
Hanna Kajsa Fernström
Carl Lundberg

Thanks for good editing by

Kristina Nordenmark (AD)
Glenn Mattsing (editor-in-chief)

// Linus Meyer

( sorry for the low resolution it´s so you should buy the magazine instead of reading it here )









måndag 2 februari 2015

Danmarks bästa manliga skådespelare i år är svensk.

Japp ni lästa rätt. Den svenska skådespelaren Fares Fares vart utnämnd till årets bästa manliga skådespelare i Danmark. Grattis. Otroligt trevlig är han också. Här bilder från ett större porträtt för Jyllands Posten.

// Linus