Leta i den här bloggen

fredag 29 maj 2015

hittade...

...ett gammalt jobb som Linus gjorde för Ingenjören 2012. Nisse fick hjälpa till och vara modell. Dvs vara ett barn som åt köttbullar och makaroner. Himmel, lilla Nisse, vad tiden går snabbt....

För övrigt håller vi på att flytta hem kontoret till vårt garage som vi har lagt nytt golv i och målat om väggarna. Skiver mer om det en annan dag. Har för mycket i huvudet nu...

// Anna



torsdag 28 maj 2015

kiruna

Har jag bara besökt en gång. Men jag gillade staden. Gillade naturens (och gruvans) storhet runtomkring staden som man aldrig riktigt känner i Stockholm. Även om det kan låta löjligt i andras öron så har jag aldrig varit så högt upp i landet förut. 
Jag gjorde ett jobb där för Ingenjören om Ala Lombolo - Sveriges mest förorenade sjö. Det var ett roligt jobb där jag skötte mig helt själv. Åkte runt och försökte fånga stämning. 
Jag åker gärna tillbaka till Kiruna. 
Innan jag åkte hemåt köpte jag på mig lite renskav som ska ätas nu på fredag. Det har legat ett tag i frysen nu men jag tror det kommer bli bra ändå. Nedan två bilder ur reportaget som jag tycker mycket om.

// Anna

Fina hästar

Kiruna. Bilden tagen tidigt på morgonen. Eller var det sen eftermiddag?..... Minns inte.

onsdag 27 maj 2015

en miljökämpe

Idag blir det inte så mycket text. Solen skiner och jag ska på jobblunch snart. Det blir en bild på Carl Schlyter som jag fotograferade med sin hatt i en mörk vrå i Stadshuset för några år sedan. Jag tycker att han har en bra blick. Inte enbart på grund av mig - utan även annars också. Bra med människor som har bra blick. Skriver mer en annan dag.

// Anna


måndag 25 maj 2015

Måns Zelmerlöw.....

...har jag träffat två gånger. Första gången för flera år sedan när han var med i Let's Dance. Och andra gången för några veckor sedan inför hans deltagande i Eurovision song contest.
Han har kontor i närheten av slottet och det var också däromkring som jag fotograferade honom. Plus lite inomhus. För första gången på riktigt länge var jag nervös. Inte för att träffa honom utan för att jag hade bara på känn att han skulle vara trött och lite uttråkad på att bli fotograferad. Och helt riktigt - visst var det så. Och då vill jag bara springa därifrån. Men det går ju inte. Oavsett vem det är jag träffar är det en sådan jobbig situation att fota någon som egentligen inte är så sugen på det. Mitt mål med en fotografering är att alltid skapa någon form av relation - om så väldigt kortsiktig såklart. 
Men så här blev några av bilderna i allafall.

// Anna







fredag 22 maj 2015

Rwanda och en ny resa

Idag år jag lunch med fina vännen och journalistkollegan Annika Larsson-Sjöberg. Vi planerar att göra en reportageresa tillsammans igen till hösten. Det skulle i sådanafall bli vår fjärde resa ihop. Tidigare har vi varit i Bangladesh, Rwanda och Colorado. 
För att fira att vi troligtvis åker iväg tillsammans igen till hösten blir det idag bilder från vår Rwanda-resa 2009 där vi bland annat gjorde ett reportage om en organisation som heter Duhozanye - console each other. Den bildades efter folkmordet som ägde rum för drygt 20 år sedan. Byns änkor gick ihop för att stötta och ta hand om varandra och de barn som blivit föräldralösa. De hjälptes åt att bygga upp samhället igen.
Ledare för organisationen är Dephrose Mukarutamu, en stark kvinna och fantastisk kvinna.
Läs mer om organisationen här.

// Anna





















torsdag 21 maj 2015

Möte med herr Wijkman

Hade ett roligt möte med Anders Wijkman för några veckor sedan. Ett jobb för Hav & Vatten. Mötte en väldigt trevlig man. Och lång var han. Eller så var det jag som var kort. Jag hade inte så mycket tid men han var snabb och gjorde som jag sa så det löste sig mycket bra. En trevlig människa helt enkelt. Vi stämde möte vid mitt favoritställe Slussen - som numera inte är så roligt längre med alla ombyggnader. Många av mina favvoställen att fota på har försvunnit. Trist trist. Men jag får tacka för alla fina miljöer hittills. Ska sätta ihop ett litet Slussenbilder-inlägg någon dag tror jag och visa lite exempel på porträtt jag har tagit i dessa miljöer.

// Anna







onsdag 20 maj 2015

Mot Borås

Här är jag tidigt på morgonen.

Trött på Centralen

Upp kl 4.50. Taxin kom 5.20. Som vanligt alldeles för tidig. Tåget t Borås går först 6.07 och redan 5.30 är jag på Centralen. Kunde legat kvar i sängen i minst 15 minuter till.
Men jag är van. Alltid alldeles för tidig. För att jag hatar att stressa - hatar att riskera missa någon tid. Vill alltid komma i tid. Till allt.


Alltid lika fint
Frukost. Något nervös innan jag började skala. Denna äggadoft uppskattas ju inte alltid. Men jag kom på ett knep när jag satt där - skalade äggen i en medhavd plastpåse! Minimal äggadoft!

Frukost med risk för odör
Här fotar jag en människa

Denna konstiga pose har jag ofta när jag jobbar. Ej så stilig direkt men rätt så bra. Om inte annat så står man stadigt och välavvägt.

Efter jobbet i Borås drev jag runt lite och sen tåget hemåt igen. På tåget till Herrljunga satt en sådan himla mysig dam som, när tåget rullade igång började att äta en kanelbulle. Inget speciellt i det. Själv hade jag just ätit en havrekaka, men jag kände att lite så ville jag bli som äldre - äta kanelbullar på tåg och ha långt hår med finurlig uppsyn. Samt en telefon med leopardmönstrat fodral.

Mysig dam





Tack och hej för idag.
Fr.om idag ska jag börja blogga regelbundet igen.

// Anna